Security Scan-1

Microsoft 365 Security Scan

Eenvoudig & snel risico’s en verbeterpunten inzichtelijk maken.

 

Microsoft 365 biedt organisaties uitgebreide ondersteuning voor efficiënt en veilig (samen)werken. Mits de configuratie en inrichting op orde is én blijft. Sinds de coronacrisis werken steeds meer mensen vanuit huis. Microsoft 365, denk bijvoorbeeld aan Microsoft Teams en SharePoint Online, wordt hierdoor nog intensiever gebruikt.

Daarnaast blijft Microsoft de functionaliteit van Microsoft 365 continu uitbreiden. Nieuwe features worden soms ongemerkt aan je Microsoft 365 omgeving toegevoegd. Dit alles kan leiden tot security risico’s.

De Microsoft 365 Security Scan

I4-YOU ondersteunt dagelijks opdrachtgevers op het gebied van compliancy en informatiebeveiliging. Dit raakt ook de inrichting van Microsoft 365. We merken in de praktijk dat bij veel organisaties de beveiliging van Microsoft 365 niet op orde is. Met de Microsoft 365 Security Scan maken we op een eenvoudige en snelle manier de security risico’s en verbeterpunten inzichtelijk.

Microsoft 365 security center

We beoordelen jouw omgeving op 7 onderdelen

Per onderdeel inzicht in de security score en mogelijke verbeterpunten

Tijdens het uitvoeren van een Security Scan beoordelen wij jouw omgeving op de volgende 7 onderdelen:

 1. Accounts en authenticatie
 2. Auditing beleid
 3. Applicatie permissies
 4. Data management
 5. E-mail / Exchange
 6. Mobile Device Management
 7. Storage beleid

We laten per onderdeel zien wat je security score is en verbeterpunten zijn. Ook bieden we je een security score voor je totale Microsoft 365 omgeving. We geven je advies en tips om het securityniveau van je Microsoft 365 verder te verbeteren.

Plan van aanpak

Hoe gaan we jouw beveiliging naar een hoger niveau brengen?

Op basis van de Microsoft 365 Security Scan maken we een plan van aanpak om de beveiliging naar een hoger niveau te brengen. Uiteraard zorgen we allereerst dat de grootste security kwetsbaarheden worden opgelost. Vervolgens zorgen we op een gefaseerde manier voor een goede Microsoft 365 security baseline.

De gebruiker speelt een belangrijke rol bij veilig (samen)werken met Microsoft 365. We kunnen additioneel trainingen en workshops aanbieden om de security bewustwording van de gebruikers binnen je organisatie verder te vergroten.

Microsoft 365 Security

Beheer en monitoring vragen om continue aandacht

Het is natuurlijk prettig als je Microsoft 365 omgeving optimaal beveiligd is. Door de vele updates, komst en vertrek van medewerkers, uitbreiding van je Microsoft 365 omgeving en veranderingen binnen en buiten je organisatie blijft dit continu om je aandacht vragen. Security beheer en monitoring is dan ook een must om je organisatie te blijven beschermen tegen gevaren van binnen en buiten je organisatie. I4-YOU biedt je hiervoor de gewenste ondersteuning. We zorgen ervoor dat je bedrijfsgegevens beschermd blijven én dat je gebruikers efficiënt en veilig (samen)werken.

De Microsoft 365 Security Scan geeft je inzicht in:

 • De security status van jouw Microsoft 365 omgeving
 • Eventuele kwetsbaarheden in jouw Microsoft 365 omgeving
 • Mogelijk veiligheidsrisico’s
 • Verbeterpunten voor optimalisatie informatiebeveiliging 

De voordelen van de Microsoft 365 Security Scan

I4-YOU is de partner op het gebied van Microsoft 365 Security

Complete security solution

Één aanspreekpunt. Ons Security Operations Center biedt een breed pakket aan diensten voor Microsoft 365 en Azure: security beheer & monitoring, incident analyse & oplossing, dashboard & rapportages, device management, en back-up & disaster recovery.

Schaalbare dienstverlening

Kies de ondersteuning die het best past bij de behoeften en mogelijkheden van je organisatie. En veranderen die security behoeften voor Microsoft 365 en Azure? Dan verandert ons niveau van dienstverlening mee.

24/7 monitoring & respons

Afhankelijk van het geselecteerde abonnement zijn onze medewerkers en systemen dag en nacht bezig om je Microsoft 365 en Azure omgeving in topconditie te houden of terug te brengen.

Microsoft Gold partner

De beveiliging van je Microsoft omgeving is tegenwoordig belangrijker dan ooit. Met onze Gold certificeringen bent u verzekerd van een deskundige en betrouwbare partner.

Skilled security expertdesk

Met ons als partner besteed je het security beheer en de monitoring van je Microsoft omgeving uit aan gecertificeerde specialisten. Niet alleen wat betreft techniek, maar ook als sparring partner voor organisatorische compliance aspecten.

Aanvulling voor je eigen IT-afdeling

Het op peil brengen en houden van de beveiliging van je Microsoft 365 en Azure omgeving vereist steeds meer kennis en inzet. Onze specialisten ontlasten je ICT medewerkers en staan hen met raad en daad terzijde.

Direct meer weten?

Meer weten over de score van jouw omgeving? Of heb je andere security vragen? Laat het ons weten!

Ja, ik wil meer weten!