Hero Background

Apps maken zonder code

Gemakkelijk en snel zelf apps (laten) ontwikkelen

Wil je een app om bedrijfsprocessen soepeler en efficiënter te laten verlopen, maar kun je geen geschikte business app vinden? Ontwikkel dan zelf in korte tijd precies de app die je nodig hebt. Of laat I4-YOU dit voor je doen.

De voordelen van een low code/no code business app

Bij I4-YOU gebruiken we Power Apps van Microsoft voor het ontwikkelen van jouw business app, maar je kunt het ontwikkelen ook zelf doen. Je hoeft geen traditionele code te schrijven voor het maken van een eenvoudige Power App. Hierdoor gaat het ontwikkelproces snel en blijven de kosten laag. Nog een voordeel is dat je met een zelf ontwikkelde business app optimaal gebruikmaakt van de expertise binnen jouw organisatie. 

PowerApps van Microsoft
Video
Een introductie van Microsoft PowerApps
1 min

Hoe Power Apps jouw bedrijf verder helpt

Optimaliseer bedrijfsprocessen met een business app

Overal waar je binnen je organisatie te maken hebt met terugkerende (aan)vragen via verschillende kanalen en met losse documenten, kun je met een Power App een enorme efficiëntieslag maken. Met een Power App zet je bijvoorbeeld losse aanvragen om in digitale formulieren met door jou vooraf gekozen invulmogelijkheden. Hierdoor neemt het first time right percentage toe.

De app neemt zo standaardwerk van je over en je hebt altijd goed en volledig ingevulde formulieren. Op deze manier borg je processen binnen je organisatie.

Apps voor verschillende besturingssystemen en devices

Het is belangrijk dat iedereen in de organisatie met de nieuwe app kan werken, ongeacht device. Daarom kun je Power Apps ontwikkelen die werken op ieder device, of dat nu een laptop, smartphone, of tablet is. Ook kun je applicaties bouwen voor de verschillende besturingssystemen, waaronder iOS en Android.

Snel en kostenefficiënt een maatwerk business app

Het ontwikkelen van een app kan een tijdrovende klus zijn, maar dat hoeft niet. Ontwikkel je een app met minimale code, dan gaat dit proces vele malen sneller. Wil je dat I4-YOU dit voor je doet, dan gebruiken we daarvoor het no-/low-code platform Power Apps van Microsoft. Door het intuïtieve drag and drop principe kunnen we in korte tijd, grote stappen zetten tijdens het bouwen. 

Hoge gebruikersadoptie door maatwerk

Vaak zie je dat afdelingen zelf behoefte hebben aan een meer gestroomlijnd proces. Doordat zij nu zelf een app kunnen (laten) ontwikkelen, past deze naadloos bij de behoeften van de mensen die ermee werken. Hierdoor is de gebruikersadoptie hoog.

De logische keuze voor Microsoft gebruikers

Wellicht werk je al in de cloud met Microsoft 365, faciliteer je samenwerken in Teams en regel je dataopslag met SharePoint. Kortom: je kiest als organisatie voor Microsoft. Het is dan logisch om ook voor het bouwen van je business app voor een Microsoftoplossing te kiezen. Met een Power App past ook je nieuwe app naadloos in je bestaande software omgeving

Bibliotheek vol connectoren voor externe applicaties

Je kunt je Power App ook verbinden met verschillende externe applicaties, zodat je nieuwe business app goed samenwerkt in je bestaande IT-omgeving. Power Apps heeft een enorme bibliotheek met meer dan 200 mogelijke connectoren; onder andere Twitter, RSS en Bing Maps.

Later je business apps (laten) aanpassen en uitbreiden

Geen enkel bedrijf is statisch: de wereld verandert en je organisatie verandert mee. Je hebt daarom niks aan een business app als deze niet kan meegroeien met de behoeften van je organisatie. Een Power App kun je altijd (laten) aanpassen. Ook dit gaat snel en eenvoudig

Maak gebruik van de mogelijkheden van je device

Je kunt je app zo (laten) inrichten dat het gebruikmaakt van de mogelijkheden van je device, zoals gps, of camera. Zo kun je bijvoorbeeld een app ontwikkelen waarbij een gebruiker vanuit de app een foto kan maken. Deze kun je vervolgens - in een door middel van Power Automate gemaakte Flow - automatisch laten opslaan op de juiste plek. Erg handig bij bonnen, of papieren documenten.

Lean werken met een Power App

Door het gebruik van een Power App op de juiste plek, ondersteun je bedrijfsprocessen. Je voorkomt op die manier tijdverspilling. Denk aan het inzetten van een digitaal formulier, een checklist met extra functionaliteiten, of handig gebruik van je camera binnen je app. Door slim gebruik te maken van deze mogelijkheden kun je sneller, beter en klantgerichter werken. Allemaal zaken die een rol spelen als je lean wilt werken.

Meer opties als I4-YOU jouw business app voor je ontwikkelt

Met Power Apps kun je met wat technische basiskennis prima zelf goede business apps ontwikkelen. Daarnaast biedt het platform nog meer mogelijkheden voor de professionele ontwikkelaar. Dus mis je bepaalde functionaliteiten binnen de standaard mogelijkheden van Power Apps, dan helpt I4-YOU je graag verder. 

Microsoft Power Apps in de praktijk

Een voorbeeld van een maatwerk business app

Verlof aanvragen zonder app

De oude situatie

 • Vooraf:
  Wilde je in de oude situatie verlof, dan moest je een verlofaanvraag indienen via een speciaal Verlofdocument. Het document stond ergens op de server in een mapje. Niet iedereen kon het document vinden en nieuwe krachten wisten niet van het bestaan van het mapje. Regelmatig ging tijd verloren aan het zoeken en vinden van het Verlofdocument.

Verlofaanvragen met een Power App

De nieuwe situatie

 • Vooraf:
  Iedereen die in dienst is bij het bedrijf kan via een Power App een verlofaanvraag indienen.
 • Tijdens:
  De aanvragen werden voorheen niet altijd bij de juiste persoon ingediend. Ook werden documenten lang niet altijd volledig ingevuld. Er volgde dan een mailwisseling over de ontbrekende gegevens.
 • Tijdens:
  Na openen worden enkel de mogelijke opties getoond. De app helpt je vanzelf verder tot bij alle invulvelden een antwoord, of vinkje staat. Basisgegevens zoals je naam, telefoonnummer en e-mailadres, zijn al voor je ingevuld. De administratie ontvangt nu nooit meer half ingevulde aanvragen.
 • Nadien:
  Na aanvraag was het niet altijd helder hoe lang het zou duren voor je antwoord zou krijgen op je aanvraag. Het geven van een terugkoppeling was iets wat de administratie moest onthouden. Dat ging meestal wel goed, maar niet altijd.
 • Nadien:
  Met de applicatie Power Automate is het vervolgproces vastgelegd: na afronding krijg je een automatische melding hoe lang het duurt voor je antwoord kunt verwachten. Op hetzelfde moment krijgt de verantwoordelijke persoon een notificatie dat er een openstaande verlofaanvraag is. Na het verwerken van de verlofaanvraag krijgt de medewerker een automatisch verstuurd bericht en worden de data vanzelf opgenomen in de digitale agenda.
Voor het bedrijf met de app werkte lagen processen niet vast, wat zorgde voor irritatie en vertraging. Afspraken waren persoonsafhankelijk en de werkwijze was omslachtig. Dat kon beter!

Door de app liggen processen vast, werkt iedereen prettiger, zijn afspraken glashelder en bespaart het bedrijf veel tijd en dus geld.

Wil je weten hoe je Power Apps
kunt inzetten in jouw organisatie?

Onze PowerApps specialisten denken met je mee!

Je wilt een eigen app, maar gaat liever samen met een ervaren specialist aan de slag. Natuurlijk kan dat ook: I4-YOU heeft PowerApps specialisten in huis die graag meedenken over het digitaliseren van formulieren, checklists of andere mogelijkheden, waarbij een app jouw organisatie naar the next level  brengt.

We hebben ruime praktijkervaring opgedaan in diverse klantprojecten waarbij Microsoft PowerApps centraal stond.
Neem contact met ons op voor meer info of plan een demo
.

Plan een demo