Hero Background

Informatiebeveiliging onder controle

Gestructureerd en meetbaar je security op orde

Waarschijnlijk is informatiebeveiliging niet je core business. Dan is het aannemelijk dat je de mankracht of expertise mist voor het op orde krijgen ervan. 

I4-YOU ondersteunt je binnen je eigen Microsoft 365 omgeving in het gestructureerd en aantoonbaar beveiligen van jouw informatie. Indien gewenst helpen we je met het behalen van relevante certificering, zoals bijvoorbeeld ISO 27001 of AVG. 

Wat doet jouw bedrijf aan informatiebeveiliging? En is dat genoeg? 

Je doet bewust of onbewust al iets aan informatiebeveiliging, maar waar sta je precies? Is je organisatie voldoende beschermd? Wat moet beter? En hoe pak je dat aan?  
 
Het geeft onrust wanneer je geen antwoord hebt op bovenstaande vragen. Je hebt immers wettelijke verplichtingen en verantwoordelijkheden richting klanten, relaties en werknemers. De (imago)schade die kan voortkomen uit een gebrekkige informatiebeveiliging is enorm. Het geeft rust en vertrouwen wanneer je weet waar je staat, welke stappen je nog moet zetten en wat een realistisch tijdspad is. 

Informatiebeveiliging

Veilig binnen je eigen Microsoft 365 omgeving 

Microsoft 365

Veel Microsoft 365 gebruikers weten niet dat ze veel gereedschap voor een optimale IT-security al in huis hebben. De software biedt structuur en duidelijkheid over de beveiligingsmogelijkheden door middel van een actie- en puntensysteem. Waarschijnlijk voldoe je al deels aan de voorwaarden voor bepaalde certificering die belangrijk is in jouw branche. Het puntensysteem van Microsoft 365 maakt dit inzichtelijk.  
 
Een expert kan je helpen bij het op de juiste manier gebruiken van dat gereedschap binnen Microsoft 365. Zo behaal je stapsgewijs relevante certificaten, detecteer je gaten in je informatiebeveiliging en bescherm je gegevens en intellectueel eigendom.  

Nulmeting 

Het verbeteren van je security begint altijd met een nulmeting. Je kunt immers pas de volgende stappen bepalen als je weet wat de huidige status is. Microsoft 365 onderscheidt verschillende beveiligingsthema’s waaraan je kunt werken. De nulmeting geeft per deelgebied tot in detail inzicht in de mate waarin je informatiebeveiliging op orde is. Na de nulmeting kunnen we verder met het bepalen van de roadmap richting grip op jouw bedrijfssecurity.  

Roadmap 

Natuurlijk wil je jouw informatiebeveiliging liefst gisteren op orde hebben. Dat begrijpen we maar al te goed!

Na een nulmeting bepalen we samen een realistische roadmap op basis van verschillende factoren in jouw bedrijf: wat is de huidige status? Wat wil je bereiken? Hoe staat het met het bewustzijn rondom informatiebeveiliging binnen je organisatie? Wat is urgent en wat kan nog wel even wachten tot volgend jaar? Welke kennis en capaciteit is al beschikbaar? Al deze factoren nemen we mee.  

Na het bepalen van de kansen en bedreigingen binnen je organisatie formuleren we doelen, stellen we prioriteiten én bepalen we het tijdspad.  

Pentest 

Wanneer je als organisatie zelf alle nodige maatregelen hebt genomen rond security, hoe weet je dan of het goed is?

Je kunt wachten en hopen dat het goed gaat. Je kunt het ook laten testen tijdens een pentest. Tijdens deze test proberen onze professionele hackers jouw beveiliging te omzeilen en je IT-omgeving binnen te dringen. Doorstaat je bedrijf de test, dan is je beveiliging op orde. 

Na deze tekst krijg je een rapport, met daarin de status van je beveiliging en mogelijke verbeterpunten.

Certificering 

We ondersteunen je ook graag bij het behalen van de door jouw gewenste certificaten op het gebied van informatiebeveiliging. De meest bekende zijn de ISO 27001 en AVG certificeringen, maar we helpen je zeker ook aan een andere norm waaraan je moet of wilt voldoen. 

Microsoft 365 faciliteert tientallen verschillende normeringen. Zowel nationaal, als internationaal en zowel algemeen, als branche gerelateerd. De software maakt het inzichtelijk aan welke punten je al voldoet en waaraan je nog moet werken.  

Een I4-YOU expert kan je helpen bij het uitzetten van een roadmap richting jouw doel: wat is urgent? En is er ‘laaghangend fruit’ waarop je snel en eenvoudig kunt scoren? Op die manier vinken we regelmatig in enkele dagen al 50% van de punten van de fase 1 lijst! 

Wet- & Regelgeving 

Hoe je jouw informatie moet beveiligen ligt ook vast in wet- & regelgeving. De bekendste is de AVG, waarin vastligt hoe je als je bedrijf moet omgaan met persoonsgegevens. In de praktijk moet nagenoeg 100% van de bedrijven voldoen aan de AVG. Een andere heel bekende is de BIO, waaraan overheidsinstellingen moeten voldoen. 

Werk je niet aantoonbaar volgens deze richtlijnen, dan kan dit grote (financiële) gevolgen hebben.

Onze experts helpen je graag, zodat jouw bedrijf of organisatie voldoet aan de juiste richtlijnen en normeringen.   

Bewustzijn 

Natuurlijk begint informatiebeveiliging bij het voldoen aan alle technische voorwaarden. Maar met enkel dat ben je er nog niet. Wanneer binnen het bedrijf het belang van een goede security niet bij iedereen duidelijk is, of wanneer de basis knowhow intern ontbreekt, dan blijft je beveiliging zo lek als een mandje.  

Bij het investeren in goede informatiebeveiliging hoort dus ook het vergroten van het interne bewustzijn op dit gebied.

Kosten

Als Microsoft 365 gebruiker heb je de mogelijkheden binnen de software vaak al ‘in huis’. Hieraan zitten dus geen extra kosten verbonden. Je hebt wel een interne of externe expert nodig, wat natuurlijk geld kost. Wat precies de kosten zijn hangt af van veel factoren, met als belangrijkste factor hoeveel tijd nodig is. 

Binnen I4-YOU vinden we transparantie hierover belangrijk. We staan ervoor dat we projecten ‘on time, on scope, on budget’ opleveren. Vraag één van onze beveiligingsexperts gerust naar tarieven, of een inschatting van de kosten.  

  

Meer 

Wil je meer grip op je informatiebeveiliging? En heb je behoefte aan een externe expert die jou kan bijstaan in iedere fase van het proces? I4-YOU helpt je graag verder. Door onze ervaring en expertise van security binnen de Microsoft 365 omgeving ben je zeker van de juiste stappen en maatregelen, op het juiste moment.  

Onze werkwijze

Een persoonlijke en unieke benadering voor elk bedrijf

Omdat jouw bedrijf uniek is, past enkel een persoonlijke benadering waarbij we werken aan wat jouw organisatie nodig heeft.  

Vaak beginnen we met een nulmeting, zodat we weten wat de huidige status is. Vervolgens bepalen we de doelen waarnaar je wilt toewerken, waarna we alle te nemen stappen verwerken in een overzichtelijke roadmap. Hierbij houden we rekening met wat belangrijk is en wat speelt binnen de gehele organisatie.  

Doordat we gestructureerd werken, krijg je grip op je informatiebeveiliging. Je maakt daarbij optimaal gebruik van de mogelijkheden binnen jouw eigen Microsoft 365 omgeving.

Voor welke klanten werkt I4-YOU? 

Bij I4-YOU werken we samen met grotere en kleinere bedrijven, met allemaal hun persoonlijke wensen en behoeften op het gebied van informatiebeveiliging. Natuurlijk is geen bedrijf hetzelfde, daarom is de bandbreedte van onze service groot.  

  • Zoek je van A tot Z ondersteuning bij het op orde krijgen van je security, dan helpen wij je vanuit onze expertise graag stap voor stap op weg. 
  • Heb je zelf alle kennis in huis, maar mis je mankracht? Dan kunnen we jouw team aanvullen met een beveiligingsexpert van I4-YOU. Deze werkt dan als onderdeel van jouw team, als externe collega. 
  • Je kunt bij ons ook terecht voor slechts een deel van de werkzaamheden rond informatiebeveiliging. Bijvoorbeeld specialistisch advies, een second opinion, of een pentest.   

Kunnen we jouw bedrijf ondersteunen op het gebied van informatiebeveiliging? 

Onze experts staan voor je klaar en beantwoorden
graag je vragen!

 We hebben ruime ervaring opgedaan op het gebied van Microsoft 365 en informatiebeveiliging en denken graag mee in oplossingen die jouw bedrijf echt verder helpen. Door onze praktische aanpak krijg je snel meer inzicht en grip op jouw informatiebeveiliging.

Maak een afspraak