Schermafbeelding 2021-02-17 om 13.39.21

Digi-coaching voor Antonius zorggroep om zorg te kunnen digitaliseren

download

Interview met Els Reeuwijk van Antonius zorggroep

Antonius Zorggroep is een ziekenhuis en thuiszorgorganisatie met ruim 3.000 medewerkers die zich dagelijks inzetten voor betrouwbare zorg in de regio Sneek, Noordoostpolder en Urk. Ze bieden een breed pakket aan zorg, waaronder ziekenhuiszorg, thuiszorg, spoedzorg, zorgbemiddeling en service aan huis via Thuishotel. Hun doel: De juiste zorg op de juiste plek bieden!

Sinds 2019 heeft Antonius Zorggroep besloten een nieuwe koers te varen richting 2022: In het ziekenhuis opnemen als het moet, thuis als het kan! Ze geloven dat digitalisering van de zorg hierbij een grote rol kan spelen, om de patiënt meer regie te geven over eigen zorg en de zorg in de toekomst ook betaalbaar en hanteerbaar te houden.

Schermafbeelding 2021-02-17 om 13-39-21

DE UITDAGING

Waar het digitaliseren van de zorg eerst een plan voor de lange termijn was, is de uitwerking door COVID-19 in sneltreinvaart gegaan. Ontwikkelingen in de branche, de markt en de sector vragen Antonius Zorggroep om nu te investeren in digitale deskundigheid en vaardigheden. Om digitale zorg op een efficiënte manier te kunnen aanbieden, is het noodzakelijk dat medewerkers in staat zijn om zelfstandig met alle vernieuwingen om te gaan. Bij Antonius merken ze dat de organisatie en haar medewerkers vaak moeite hebben met deze digitalisering. Ze zijn daarom op zoek gegaan naar een pragmatische oplossing op korte termijn. Dat is waar I4-YOU om de hoek komt kijken!

De vraag

Het digitaal vaardig maken van de medewerkers in de organisatie is niet iets wat in een paar maanden gedaan is, daar gaat een lange periode overheen. Maar ergens moet de eerste stap gezet worden. De vraag van Antonius Zorggroep was daarom als volgt: "Hoe kunnen wij ervoor zorgen dat onze organisatie en onze medewerkers op korte termijn beschikken over digitale basisvaardigheden, die nu digitale oplossingen gaan gebruiken om betere zorg te verlenen?".

De oplossing

Digicoaching (online & op locatie) door onze adoptie-experts en meedenken over de vormgeving en de rol van digicoaching in de toekomst. Een pragmatische oplossing om de medewerkers van Antonius Zorggroep één op één of in een groepstraining op weg te helpen in de digitale wereld en alles wat hierbij komt kijken.

Geen moeilijke zaken of ingewikkelde oplossingen, maar adequaat en makkelijk toepasbaar Sandra | Medisch secretaresse Antonius

Voor medewerkers met weinig kennis en vaardigheden op digitaal vlak, kan het lastig zijn om mee te gaan met de ontwikkelingen. De digicoaching van I4-YOU was onder andere gericht op het weghalen van alle drempels, een duwtje in de rug geven en de medewerkers een positief gevoel geven over de digitalisering. In 9 weken en 138 sessies hebben de Digicoaches ondersteuning gegeven aan alle medewerkers om hun kennis en vaardigheden naar het basisniveau te tillen.

Fijn dat er tijd voor je wordt genomen om je vraag gedegen te beantwoorden en te laten zien hoe het werkt. Heel open, transparant en toegankelijk. Ik heb nu veel meer vertrouwen wanneer ik bezig ben in het systeem.
Elsa | Managementassistent Antonius

Meer kennis & vaardigheden
Efficiënter werken
Blije geholpen medewerkers

WAT HEEFT HET OPGELEVERD?

Medewerkers waren erg te spreken over de aanpak door Digicoaches van I4-YOU, ze voelden zich gehoord en gesteund. Met dank aan de geweldige inzet van de coaches van I4-YOU.
Erik | Adviseur informatiemanagement Antonius

Het inzetten van digicoaches heeft enerzijds gezorgd voor zeer tevreden medewerkers met meer vertrouwen en kennis; anderzijds kunnen de medewerkers van Antonius zorggroep nu als team veel efficiënter en georganiseerder aan de slag.

Het vertrouwen en de goede aanpak hebben de organisatie overtuigd en geënthousiasmeerd om hier op lange termijn mee verder te gaan. In de toekomst wil Antonius Zorggroep dit opnemen in de vaste structuur door eigen digicoaches op te leiden en de kennis dichterbij te halen.

Een succesvol project, door de geholpen zorgmedewerkers gewaardeerd met een gemiddelde van 9,1.
Karsten | Adviseur en collega digicoach Antonius

Schermafbeelding 2021-02-17 om 13-39-21
"Digitaal werken wordt leuk, door de plezierige aanpak van de digicoaches van I4-YOU. Het slaat zo goed aan en daarom willen we dit voor de lange termijn blijven faciliteren. Ons doel is om eigen digicoaches op te leiden en daardoor de kennis nog dichter bij onze medewerkers te brengen."
Schermafbeelding 2021-02-17 om 13-39-01

Els Reeuwijk
Programmamanager Antonius Thuis