about-us-royal-bam-group-teaser-616-1458143939813094027
Royal_BAM_Group_logo

 

Alle bedrijfsonderdelen

Overzichtelijk op 1 platform

BAM_Intranet

Over ROyal BAM group

Royal BAM Group (BAM) is een wereldwijd actief bedrijf in de bouw, met 10 werkmaatschappijen. Het hoofdkantoor is gevestigd in Nederland en wereldwijd hebben ze +/- 20.000 mensen werken.

DE UITDAGING

Royal BAM Group (BAM) wilde een nieuw global intranet op basis van één platform waar collega's van alle bedrijfsonderdelen met elkaar kunnen communiceren en kennis kunnen delen.

Het was van belang dat elke werkmaatschappij (OpCo) zijn culturele identiteit behield, dat aan de specifieke vereisten van de OpCo werd voldaan en dat tegelijkertijd de One BAM-aanpak kon worden omarmd.

BAM’s corporate business language is Engels, maar daarnaast was het van essentieel belang dat het intranet van elke OpCo in de lokale taal beschikbaar zou zijn.

De vraag

BAM had voor haar gehele bedrijf een nieuw intranet nodig voor het delen van informatie en het versterken  van de interne communicatie. Het doel was alle medewerkers, ongeacht hun locatie of vakgebied, te verenigen vanuit  de ‘One BAM’-gedachte en een open samenwerking en het delen van kennis  te faciliteren.

Voordat er werd begonnen met het intranetproject, stelden de communicatieprofessionals van BAM een duidelijk governance model op. Hierin werden de rollen, verantwoordelijkheden, processen en taken op OpCo- en Groeps-niveau opgenomen.

BAM_Postcard
"BAM heeft een uitdagende informatiestructuur omdat onze organisatie behoorlijk complex is.  De teams van I4-YOU en Blue Meteorite hebben ons goed geholpen een manier te vinden om de verschillende informatieniveaus op een duidelijke en toegankelijke manier te presenteren."

De oplossing

Valo sloot het beste aan op de wensen van BAM, omdat het op SharePoint Online is gebaseerd en naadloos past binnen Microsoft 365 (O365) dat recentelijk binnen BAM was geïntroduceerd.

Valo is een kant-en-klare oplossing, gebouwd bovenop SharePoint,  waardoor het team van BAM niet een nieuw intranet van begin af aan hoefde te ontwikkelen. Hierdoor was het snel te installeren en bleven de kosten tot een minimum beperkt.

"We werkten als één team. Het vertrouwen tussen alle betrokkenen is zeer groot."

"Het uitrollen van het intranet is zo succesvol verlopen, omdat Valo’s premium partner I4-YOU vanaf het begin twee dagen per week fysiek aanwezig was op het hoofdkantoor van BAM."

"We hebben nu een modern, mobielvriendelijk intranet dat altijd en overal toegankelijk is voor alle medewerkers"

"Informatie is makkelijk te vinden en met de functie 'personen zoeken' is het veel eenvoudiger om collega's te vinden."

Wat heeft het opgeleverd?

Collega's zijn met name te spreken over het meertalige element van Valo, omdat contentpagina's in verschillende talen beschikbaar zijn. Onderwerpen die betrekking hebben op de Groep zijn beschikbaar in de vier talen die het meest binnen het bedrijf worden gebruikt: Engels, Nederlands, Frans en Duits.

  • Gemakkelijk toegankelijke portal voor ieders dagelijkse werk
  • Ondersteunt de waarden van ‘One BAM’ op het gebied van open samenwerking en kennisdeling
  • Een modern en mobielvriendelijk intranet, dat altijd, overal en voor iedereen toegankelijk is
  • Eenvoudig om binnen de Groep nieuws, informatie, kennis en beleid te delen
  • Meertalig intranet dat dat de specifieke behoefte van een land en/of OpCo ondersteunt
  • Eenvoudig om collega's van andere OpCo's te vinden en contact mee op te nemen
  • Editors kunnen zelf content toevoegen en bewerken
  • Gebruikersondersteuning op basis van 'in context learning' om gebruikersadoptie te stimuleren
  • Snel opgezet intranet op basis van SharePoint

Snellere installatie
Gebruikers vriendelijk
Alles in 1 omgeving

Op zoek naar een alles in 1 digitale werkomgeving?

Onze IT-experts kunnen niet wachten om jou te helpen met het
realiseren van de ideale digitale werkomgeving!

Meer informatie