Hoek en blok postcard
hoekenblok_logo

 

Betere vindbaarheid

Van data door een SharePoint oplossing

hoekenblok

Over hoek & blok

Hoek en Blok is een financiële dienstverlener. Ondernemers rust en ruimte bieden, dat is hun missie. Met 13 compagnons en ongeveer 120 werknemers, levert hun klanten diensten op het gebied van accountancy, juridische zaken, human resources, fiscaliteit, bedrijfsfinanciering, automatiseringsadvies en subsidies.

De uitdaging

In 2016 fuseerden Hoek en Blok en Maes, wat voor nieuwe uitdagingen zorgde: “Onze IT platformen waren totaal verschillend. Beide bedrijven hadden een eigen werkwijze en logica wat betreft dataopslag, wat documenten moeilijk vindbaar maakte. Er moest één systeem komen voor iedereen”. Met deze behoefte begon de samenwerking met I4-YOU. 

De vraag

Hoek en Blok ging op zoek naar een partij die ervoor kon zorgen dat er een overall systeem kwam voor beide bedrijven. Aan het woord is Wim Notenboom, Partner bij Hoek en Blok accountants. “In het eerste gesprek met I4-YOU zagen we de mentaliteit die wij prettig vinden: handen uit de mouwen en aanpakken”. 

Hoek en blok postcard
“In het eerste gesprek met I4-YOU zagen we de mentaliteit die wij prettig vinden: handen uit de mouwen en aanpakken”. 

De oplossing

"We hebben geen standaard werkomgeving; aan een dossier werken verschillende mensen vanuit hun eigen discipline. Bijvoorbeeld: een accountant, een fiscalist en een jurist. Zij moeten met elkaar aan een document kunnen werken, maar hebben ieder vanuit hun eigen vakgebied te maken met beroepsregels die soms ook botsen met elkaar. Vooral versiebeheer vraagt dan de nodige aandacht. Dat maakte dit project soms ingewikkeld”.

"I4-YOU ontwikkelde met ons een SharePoint omgeving om het probleem op te lossen. Deze samenwerking hebben we als zeer prettig ervaren."

Wat heeft het opgeleverd?

Na de gebruikerstesten en de migratieslag van de oude fileshares naar de nieuwe omgeving, is de nieuwe werkomgeving bij Hoek en Blok live. “Natuurlijk zijn er altijd verbeteringen mogelijk, maar de eerste reacties van de gebruikers zijn positief. Vooral de zoekfunctie is ontzettend verbeterd. Dit gaat ons veel tijd schelen”.

Helderheid
Transparantie
Structuur

Een intranet op maat, 100% naar jouw wensen?

Alles is mogelijk. Onze IT-experts staan te springen om jou te helpen met je nieuwe intranet omgeving!

Meer informatie