school

De geboorte van Koos: Het intranet van Rotterdamse Peuterschool Peuter & Co

logorotterdamsepeuterschool

Interview met Nik Sluimer van de Rotterdamse Peuterschool

De organisatie Peuter & Co had de wens om de interne communicatie verbeteren. “Wij wilden af van losse nieuwsbrieven en onderlinge e-mails die met grote regelmaat tussen de verschillende locaties verstuurd werden.” Samen met I4-YOU werkte Nik en zijn collega’s aan een gebruiksvriendelijk intranet, gebaseerd op VALO.

peuterenco

Geweldige gebruikersadoptie

“De gebruikersadoptie van software verloopt sneller en soepeler als je het een eigen naam en identiteit geeft, weten wij uit ervaring. Wij hebben ons intranet Koos genoemd; afgeleid van de ‘Co’ in onze organisatienaam Peuter & Co. Wij hebben de komst van Koos intern aangekondigd met een geboortekaartje: een feestelijk gebaar dat past bij onze peuterscholen. Koos is inmiddels een begrip. Dat is best bijzonder als je bedenkt dat onze medewerkers verspreid werken over ongeveer 70 verschillende locaties.”

Enthousiaste gebruikers

“Het grootste succes van Koos is het sociale deel. Wij kunnen nu op een gemakkelijke manier nieuwsberichten plaatsen, activiteiten delen en elkaar inspireren. Een deel van de gebruikers doet dit al intensief. Wij willen nu ook de overige gebruikers nóg meer enthousiasmeren. Dat maakt onderdeel uit van het adoptieproces. Het onderlinge mailverkeer is al flink afgenomen.”

Mogelijkheden, dromen en ambities

“In de toekomst wil ik nieuwsberichten nog beter onder de aandacht brengen en de drempel om deze te lezen, verder verlagen. I4-YOU heeft de optie om Koos te koppelen aan een nieuws-app. Wellicht dat dit interessant is voor ons. Medewerkers zijn niet altijd in de buurt van een computer met intranet. Op deze manier maken wij het onze mensen gemakkelijker om intern nieuws te volgen, doordat ze dan nieuwsberichten kunnen lezen vanaf hun mobiele telefoon. Zeker in de vakantieperiode zou dat een mooie toevoeging zijn."

I4-YOU loves feedback

Bij I4-YOU zijn wij altijd op zoek naar feedback; het is een waardevolle aanwijzing op welke punten wij ons werk mogelijk nog beter kunnen doen.

Nik: “Peuter en Co is een grote organisatie, dus wij hebben mensen in huis om zelf dingen op te pakken. Bij kleinere organisaties is het wellicht een idee om nog meer een out-of-the-box oplossing te leveren. Een tweede tip is om eventuele veranderingen of aanpassingen zoveel mogelijk in de vakantieperiode uit te voeren. In het onderwijs is dit een periode van 6 tot 8 weken waarin je heel veel kunt doen, zonder dat de gebruikers hier veel hinder van ondervinden.

Sociale Interactie
Enthousiasme
Gebruikersadoptie
school
“Het grootste succes van ons intranet is het sociale deel"
Nik van Sluimer Peuter & Co

Nik van Sluimer
Marketing & Communicatiemedewerker bij Peuter & Co