Bart-Jan

Bart-Jan Dekker

CTO/Microsoft 365 Architect

Bart-Jan is sinds 2015 werkzaam bij I4-YOU, maar de samenwerking met andere collega's bij I4-YOU gaat al vele jaren terug. In 2005 heeft hij zijn opleiding Informatica en Informatiekunde afgerond en is daarna aan de slag gegaan als .NET ontwikkelaar. In die hoedanigheid heeft hij ook kennisgemaakt met SharePoint en is zich daarin gaan specialiseren. Inmiddels doet hij al vele jaren alleen nog SharePoint-gerelateerde projecten, met name op Microsoft 365, maar ook on premises.

Vanuit SharePoint hebben andere onderdelen van de Microsoft stack steeds zijn interesse gehad. Hij heeft een brede interesse voor ICT, waarin hij het erg leuk vindt om zich te verdiepen in de achterliggende technieken, met als uitgangspunt wat de gebruiker daarmee kan. Als ontwikkelaar is hij ook steeds geïnteresseerd geweest in het zo veilig mogelijk maken van oplossingen die gebaseerd zijn op SharePoint en webtechnologieën.

Het is een uitdaging om alle ontwikkelingen bij te houden, maar daar zit wel zijn passie en daar krijgt hij energie van. "Techniek is leuk en interessant, maar alleen als de gebruiker er ook echt iets aan heeft en het waarde toevoegt voor de organisatie. Daar zit de uitdaging: om nieuwe ontwikkelingen echt op waarde te schatten."

Techniek is leuk en interessant, maar alleen als de gebruiker er ook echt iets aan heeft en het waarde toevoegt voor de organisatie. Daar zit de uitdaging: om nieuwe ontwikkelingen echt op waarde te schatten.

Verantwoordelijkheden en Expertises

Klantspecifieke projecten
90%
Security
90%
Microsoft 365
90%
SharePoint
90%
Azure
90%
 

Buiten I4-YOU

  • Breed geïnteresseerd in geschiedenis en andere culturen
  • Enthousiaste hobbykok die graag internationale gerechten uitprobeert!

In gesprek met ...

Bart-Jan ♥ IT 
Het carrièrepad van Bart-Jan laat een rechte lijn zien naar zijn huidige werk voor I4-YOU. Bart-Jan: “Het technische spreekt mij enorm aan: ik vul de juiste code in en vervolgens komt daar iets uit dat werkt. Ik houd ervan om met logica een mooi product te ontwikkelen voor onze klanten.”

Naar I4-YOU
Bart-Jan werkte nog voor een ander bedrijf toen operationeel directeur Huibert-Jan belde met de vraag of hij voor I4-YOU wilde komen werken. Bart-Jan: “Huibert-Jan en ik kennen elkaar al vanaf de kleuterschool; wij wisten dus al wat wij aan elkaar zouden hebben. Ik hoefde daarom niet lang na te denken over zijn voorstel.”

Meebouwen aan de basis
Bart-Jan: “Dat eerste jaar bij I4-YOU was heel bijzonder. Het bedrijf maakte een periode door van groei en ontwikkeling. Wij hebben in die tijd een goede basis neergelegd: welke technieken willen wij gebruiken? Hoe slaan wij code op? Hoe en waar slaan wij gegevens veilig op? In die tijd is ook de focus ontstaan voor Modern SharePoint. Het was pionierend werk, daar heb ik goede herinneringen aan.”

Goed en snel 
Bart-Jan werkt altijd aan twee of drie grotere projecten tegelijk. Dit geeft de nodige afwisseling. Bart-Jan: “Doordat wij geen onnodig maatwerk doen en zoveel mogelijk inrichten binnen wat er al is, kan ik lekker snel werken en toch goed aansluiten op de behoeften van de klant. Ik vind het ook belangrijk dat wij werken met de juiste intentie. Hierdoor kan ik achter mijn werk staan en heb ik prettige relaties met klanten.”

Ik ontwikkel producten waar ik helemaal achter sta.

Mooie reizen en lekker koken
In zijn vrije tijd kookt Bart-Jan graag. Hij kan gerust een volle dag bezig zijn met de bereiding van een Indische rijsttafel. Verder reist hij graag met zijn vrouw. Bart-Jan: “wij houden van verre reizen, bijvoorbeeld naar Amerika. Maar wij genieten net zo goed van een tent vakantie in Europa.” Na de vakantie vindt hij het ook weer prima om aan het werk te gaan. Lachend: “Ik heb leuke collega’s en interessant werk, dat helpt wel.”