Maurits Mes

Maurits Mes

Microsoft 365 Consultant

Maurits is sinds november 2017 in dienst bij I4-YOU Business Solutions. Daarvoor in dienstverlenende sectoren actief geweest en hij weet wat een klant nodig heeft. De rol als Adoptiespecialist is hem dan ook op het lijf geschreven. Veel van de klantvragen gaan over Easy2Meet, het eigen product van I4-YOU en inmiddels dan ook de productspecialist hiervoor. "Deze rol ligt volledig in het verlengde van mijn functie, want ook hierbij gaat het er om gebruikers maximaal te ondersteunen door uitleg te geven en nieuwe klantwensen te vertalen naar de doorontwikkeling van Easy2Meet".

Easy2Meet is een product dat eigenlijk weinig uitleg nodig heeft. Maar om er snel zo maximaal mogelijk van gebruik te kunnen maken en alle tips & trucs te kennen, verzorgt Maurits de nodige productdemo's en geeft hij gebruikerstrainingen bij klanten. 

Servicegericht bezig zijn, dat is mijn passie en daar krijg ik binnen I4-YOU alle gelegenheid voor.

Verantwoordelijkheden en Expertises

Easy2Meet productspecialist
100%
Support & Services
90%
Microsoft 365
90%
Happy Customers
100%
Teams
100%
Gebruikersadoptie
90%

 

Buiten I4-YOU

  • Grote passie voor (Nederlandstalige) muziek en in vrije tijd actief als amateur singer-songwriter
  • Daarnaast sportief bezig met volleyballen en hardlopen

In gesprek met ...

Sociaal en veelzijdig
Maurits is Adoptiespecialist, al dekt dat de lading niet helemaal gezien zijn uitgebreide takenpakket. Maurits: “Toen ik bij I4-YOU kwam werken, bestond deze functie nog niet. Hierdoor was er veel ruimte en kon ik de functie al werkende inhoud geven.” Inmiddels kun je Maurits onder andere tegenkomen als je een demo aanvraagt van Easy2Meet, wanneer je een Microsoft Teams training bij volgt of als je support krijgt op afstand. De gemene deler van al zijn taken is altijd het sociale, ondersteunende aspect.

Ik breek het ijs door mensen enigszins te prikkelen.

Klantcontact
Maurits heeft een brede werkervaring, ook in andere branches. De rode lijn in zijn carrière is het klantcontact. Vanuit die relatie kennen algemeen directeur Peter de Graaf en Maurits elkaar ook: “Ik was projectmanager bij een bedrijf en Peter was mijn klant. Na die tijd hielden wij contact via LinkedIn en zo zag ik in 2017 een technische vacature voorbijkomen bij I4-YOU. De vacature zelf was voor mij niet interessant, maar wij hebben toch eens afgesproken. De rest is geschiedenis”, lacht Maurits.

Expertise + input klanten = productontwikkeling
“Ik vind het prettig dat wij aangemoedigd worden om zelf na te denken en dat er werkelijk iets met die ideeën gedaan wordt. Door deze werkcultuur maken wij gebruik van ieders expertise. Daar komen mooie dingen uit voort. Diezelfde openheid zoek ik ook richting klanten: ik wil dat zij geen drempel voelen in het geven van feedback. Deze input helpt ons om productontwikkeling te laten aansluiten op de behoeften van de gebruikers. Een goede relatie en een open communicatie met klanten zijn hierbij onontbeerlijk. Ik geniet ontzettend van die dynamiek.”

De gezelligheid van de stad
Maurits: “Ik ben echt een stadsmens; in de stad is altijd wat te doen of te beleven. In mijn vrije tijd bezoek ik graag restaurantjes en met mooi weer heb je een aardige kans dat je mij treft op een terras met wat bevriende collega’s of met andere vrienden. Een aantal jaar geleden speelde ik veel gitaar en schreef ik ook liedjes, dat wil ik weer meer gaan doen. Daarnaast speel ik van jongs af aan volleybal bij een vereniging. Net als in mijn werk zoek ik ook in mijn vrije tijd graag andere mensen op.”